2014. július 13., vasárnap

Málnalekvár

Málnalekvár

Hozzávalók:
3,5 kg málna
1,65 kg cukor
1 cs 3:1 dzsemfix
tartósítószer (szalicil)

Elkészítés:

Előkészítjük az üvegeket. Megmossuk a málnát. Feltesszük, kb. fél órát főzzük, hogy összeessen, majd lehűtjük. Passzírozzuk (paradicsompaszírozó / gyümölcscentrifuga / valamilyen ritka szövésű anyag), majd felesszük főni, később hozzáadjuk a dzsemfixszel elkevert cukrot. Közben az üvegeket betesszük a sütőbe, s 90-100 fokosra melegítjük be a sütőt. Egy kis tányérra teszünk egy kanálnyi lekvárt, s megnézzük pár perc múlva, elég sűrű-e már. Ha jó, merhetjük is el a lekvárt (s a tetejükre 1-1 késhegynyi szalicilt teszünk). Száraz dunsztba burkolva hagyjuk kihűlni.