2014. június 29., vasárnap

Töltött háromszögek

Töltött háromszögek

Hozzávalók:
A tésztához:
2,5 dl tej
2 ek kristálycukor
1/3 élesztő
35 dkg liszt
1 tojás
A töltelékhez:
1 fej (lila)hagyma, apróra vágva
kolbász, apróra vágva (vagy lehet gépsonka, bacon,stb.)
reszelt sajt
pizzakrém (esetleg tejföl)
(konzerv)kukorica, zöldborsó, (pritamin)paprika – ízlés szerint
Vagy amit épp találunk a hűtőben/spájzban
A tetejére:
1 tojás
szezámmag, lenmag, stb.
reszelt sajt

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, majd pihentetjük. Közben előkészítjük a töltelék hozzávalóit (pucolás, vágás). Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a pizzakrémmel, majd megszórjuk a töltelékkel. Feltekerjük, s háromszögekre vágjuk. A tetejét megkenjük a tojással, s megszórjuk reszelt sajttal, s ízlés szerint különféle magvakkal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 2-3 perc múlva lejjebb hajtjuk a gázt (180 fokra), s kb. fél órát sütjük, míg szépen megpirul a teteje és a belseje is átsül.

Leves után, főételnek is kiváló! Friss zöldséggel -például hagyma, paprika, paradicsom- fogyaszthatjuk. Rendkívül laktató!
Jó étvágyat hozzá!