2015. október 29., csütörtök

VKF! 74. forduló összefoglalója

A múlt hónapban a Konyhavirtuóz blog szerzőjétől kaptam a felkérést a VKF! következő fordulójának kiírására, amit örömmel el is fogadtam, és igyekeztem izgalmas témát kitalálni. Azt hiszem, ez sikerült is, bár be kell valljam, kicsit nagyobb lelkesedésre számítottam. Mindenesetre, ahogy a kiírásban is írtam, ahány ház, annyi szokás, s nem is érkezett két egyforma recept!

Elsőként MrsSame, a Habverő és fakanál blog szerzőjétől érkezett recept. Grízes-túrós szőlős-aszalt szilvás rétest készített, szeptember elején. Ahogy kell: vékony tészta, gazdag töltelék. Sosem ettem még szőlős rétest, de nagyon is aktuális volt! Egyszer ki fogom próbálni!


Gabitól, a Fűszermánia blog szerzőjétől két receptet is kaptam: az első egy sós változat, igazi főételnek való: cukkinis-rizses zöldfűszeres rétes. Beindította a fantáziámat ;)

 

A második egy bécsi almás rétes volt. Még sosem készítettem ilyen almás tölteléket, de egyszer mindent ki kell próbálni! Szerintem gyúrt tésztába is tökéletes töltelék lehet :)


Kriszta, az Álom.Íz.Világ. szerzője egy igazán gyorsan elkészíthető desszerttel jelentkezett: körtés-túrós minirétest készített. Kell ennél jobb? Túrós, gyümölcsös, gyors... :)


Eszter, a Tűpárna és habverő blog szerzője a határon túlról jelentkezett, egy "mindenmentes" rétest készített: glutén-, cukor-, tej- és élesztőmentes almás rétest. Még sosem készítettem e hozzávalókból semmit, de egyszer mindent el kell kezdeni :)Konyhavirtuóz is két rétessel jelentkezett: az első egy fügés-diós rétes volt: füge, dió, méz... biztosan tömény, de annál finomabb desszert!


A másik egy könnyedebb, joghurtos-túrós rétes volt. Édes, krémes...


Jómagam hagyományos rétest készítettem: készült túrós-meggyes, almás, és a kedvencem: tökös-mákos. Egész napos móka volt, de megéri! Felénk, Zalában, így készül a rétes, bár sajnos egyre ritkábban van lakodalom vagy búcsú... remélem, nem kerül feledésbe a kézzel dagasztott, nyújtott rétes, én rajta leszek!


Még egyszer köszönöm a lehetőséget! Köszönöm Mindenki jelentkezését, további jó ténykedést kívánok!

A következő forduló kiírását Timi, a Brioche blog szerzője vállalta. Jó sütést-főzést, sok jelentkezőt kívánok!

Mirella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése