2015. február 28., szombat

Gyümölcsös-habos desszert

Egy egyszerű desszert, maradva a gyümölcsös-pudingos vonalnál :)

4 adaghoz:
A gyümölcsös réteghez 2 dl vizet felforralunk 2 ek cukorral és a magozott meggy levével. Ha felforrt, beleteszünk kb. 2 marék meggyet. Közben elkeverünk egy csomag vanília pudingport 1 dl vízzel, majd ha felforrt a gyümölcs, hozzáöntjük, keverjük, s ha már újra forr, kész is. A poharakba kanalazzuk srégen, s megvárjuk, míg kihűl. Ha kihűlt, elkészítjük a habot is: én ehhez 2 dl Oké! Habmestert vertem fel, ¼ vanília rúd kikapart belsejével. Ha kész, rákanalazzuk szépen a gyümölcsre, majd ízlés szerint kakaóporral/ reszelt csokival/ friss gyümölccsel díszítjük!
A következőkben elkészítem majd almával, barackkal is!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése