Ételízesítő
Hozzávalók (ahogy
én készítettem) :
70 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
1 paszternák
kis darab zeller, és a zöldje
25 dkg vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 piros paprika
3 szem koktélparadicsom
50 dkg fehérkáposzta
30 dkg karalábé
petrezselyem
40 dkg só
70 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
1 paszternák
kis darab zeller, és a zöldje
25 dkg vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 piros paprika
3 szem koktélparadicsom
50 dkg fehérkáposzta
30 dkg karalábé
petrezselyem
40 dkg só
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan megmossuk, majd összevágjuk, s ledaráljuk. Hozzáadjuk a sót, kicsit várunk vele, s kinyomkodjuk a levét. (Mivel nem jutott eszembe nyáron az ötlet, ezért napsütés híján) gyümölcsaszalót használtam, kb. fél napig, s közben kb. másfél óránként átforgattam az egészet. Majd légkeveréses sütőben, a legalacsonyabb fokozaton (50 fokon) szárítottam még. A végén aprítógépet használtam, hogy ne legyen olyan durva.
A fenti mennyiségből 60 dkg ételízesítőt kaptam.
Megjegyzés: a zöldség-só aránya: 1 kg zöldséghez 20 dkg só.
A zöldségeket alaposan megmossuk, majd összevágjuk, s ledaráljuk. Hozzáadjuk a sót, kicsit várunk vele, s kinyomkodjuk a levét. (Mivel nem jutott eszembe nyáron az ötlet, ezért napsütés híján) gyümölcsaszalót használtam, kb. fél napig, s közben kb. másfél óránként átforgattam az egészet. Majd légkeveréses sütőben, a legalacsonyabb fokozaton (50 fokon) szárítottam még. A végén aprítógépet használtam, hogy ne legyen olyan durva.
A fenti mennyiségből 60 dkg ételízesítőt kaptam.
Megjegyzés: a zöldség-só aránya: 1 kg zöldséghez 20 dkg só.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése