2014. március 26., szerda

Tejszínes meggyleves

Tejszínes meggyleves

Hozzávalók:
(bő) másfél l víz
3-4 ek cukor
egész fahéj, szegfűszeg, citromhéj
magozott meggy, ízlés szerint
1-1,5 dl főzőtejszín
1-1,5 púpos ek liszt
ízlés szerint pudingpor/ (valamilyen) gyümölcslevespor-csak az ízesítés miatt
1 ek citromlé

Elkészítés:

Cukorszirupot készítünk: feltesszük a vizet, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal ízesítjük. Ha felforrt, mehet bele a gyümölcs, illetve a leve is. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt jól elkeverjük a pudingporral/gyümölcslevesporral, s a liszttel. Ha újra felforrt, a habaráshoz merünk valamennyi forró folyadékot, elkeverjük- hogy hígabb legyen, majd hozzáadjuk a leveshez. Az újabb forrásig főzzük, majd ha lezártuk, hozzáadjuk a citromlevet.
Ízlés szerint hidegen vagy melegen tálaljuk!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése