Tejszínes meggyleves
Hozzávalók:
(bő) másfél l víz
3-4 ek cukor
egész fahéj, szegfűszeg, citromhéj
magozott meggy, ízlés szerint
1-1,5 dl főzőtejszín
1-1,5 púpos ek liszt
ízlés szerint pudingpor/ (valamilyen)
gyümölcslevespor-csak az ízesítés miatt
1 ek citromlé
1 ek citromlé
Elkészítés:
Cukorszirupot készítünk: feltesszük
a vizet, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal
ízesítjük. Ha felforrt, mehet bele a gyümölcs, illetve a leve
is. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt jól elkeverjük
a pudingporral/gyümölcslevesporral, s a liszttel. Ha újra
felforrt, a habaráshoz merünk valamennyi forró folyadékot,
elkeverjük- hogy hígabb legyen, majd hozzáadjuk a leveshez. Az
újabb forrásig főzzük, majd ha lezártuk, hozzáadjuk a
citromlevet.
Ízlés szerint hidegen vagy melegen tálaljuk!
Ízlés szerint hidegen vagy melegen tálaljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése