Málnás-tejfölös pite
Hozzávalók:
A tésztához (28 cm átmérőjű
formához):
22 dkg liszt
22 dkg liszt
15 dkg puha margarin/vaj
8 dkg porcukor
1 tojássárgája
A töltelékhez:
50 dkg tejföl
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
4 dkg liszt
1 citrom héja (ízlés szerint,
kevesebb is elég lehet)
3 egész tojás
A málnás részhez:
A málnás részhez:
néhány ek málnalekvár
Elkészítés:
A tésztához a lisztet, porcukrot,
margarint egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját,
s tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk,
amivel ki tudjuk bélelni a (kikent) formát. (A felesleges tésztát
levágjuk- én újra összegyúrtam, kinyújtottam, s kerek
szaggatóval kiszaggattam (8 db-t kaptam csak belőle, de nem akartam
eldobni :) ), sütés után pedig lekvárral ragasztottam össze).
Megszurkáljuk a tésztát, majd előmelegített sütőben sütjük,
15 percet.
Közben a töltelék hozzávalóit
elkeverjük, a tojásokat egyesével adjuk hozzá, a végén.
Elősütés után, ráöntjük a tésztára a közben elkészített tölteléket, majd lekvárt kanalazunk rá, s márványosra próbáljuk mintázni. A gázt kicsit lejjebb hajtjuk, s remegősre sütjük (kb. 40 perc), majd hűtjük.
Elősütés után, ráöntjük a tésztára a közben elkészített tölteléket, majd lekvárt kanalazunk rá, s márványosra próbáljuk mintázni. A gázt kicsit lejjebb hajtjuk, s remegősre sütjük (kb. 40 perc), majd hűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése