Gyorsan, finomat!
Pudingos-szilvás
sütemény
Hozzávalók:
A tésztához:
A tésztához:
20
dkg liszt
12,5
dkg olvasztott margarin
10
dkg porcukor
1
cs vaníliás cukor
A
pudinghoz:
7
dl tej
2
cs vaníliás pudingpor
6
ek cukor
A
tetejére:
40
dkg szilva
3
ek cukor
1
tk fahéj
Elkészítés:
Elkészítjük a pudingot, s míg hűl (nem kell teljesen lehűteni), többször átkeverjük. A tészta hozzávalóiból morzsalékos tésztát készítünk, majd kikent tortaformába nyomkodva, előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük. Majd rákanalazzuk a pudingot, s a fahéjas cukorba forgatott szilvával kirakjuk a tetejét, majd a maradék fahéjas cukrot rászórjuk a tetejére. 180 fokos sütőben, kb. fél óráig sütjük.
Elkészítjük a pudingot, s míg hűl (nem kell teljesen lehűteni), többször átkeverjük. A tészta hozzávalóiból morzsalékos tésztát készítünk, majd kikent tortaformába nyomkodva, előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük. Majd rákanalazzuk a pudingot, s a fahéjas cukorba forgatott szilvával kirakjuk a tetejét, majd a maradék fahéjas cukrot rászórjuk a tetejére. 180 fokos sütőben, kb. fél óráig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése