Margaréta
Hozzávalók:
7 dkg porcukor
7 dkg porcukor
10 dkg vaj/margarin
2 tojássárgája
2 cs vaníliás cukor
citromhéj
15 dkg liszt
A tetejére:
lekvár
Elkészítés:
A cukrot alaposan összekeverjük a
vajjal/margarinnal, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot,
citromhéjat, a tojássárgákat, végül a lisztet. Könnyen
nyújtható tésztát készítünk. Majd nyújtjuk, szaggatjuk: én
nagyobb méretű linzerszaggatót használtam az alsó részéhez, a
felsőhöz pedig kisebb méretűt. Előmelegített sütőben, 180
fokon világosra sütjük. Ha kihűltek, lekvárral ragasztjuk össze
(esetleg megszórhatjuk porcukorral is).
16 db-ot kaptam ebből a mennyiségből- de ha tudjuk hasznosítani a tojásfehérjét, érdemes egyből nagyobb adagot készíteni!
16 db-ot kaptam ebből a mennyiségből- de ha tudjuk hasznosítani a tojásfehérjét, érdemes egyből nagyobb adagot készíteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése