Málnalekvár
Hozzávalók:
3,5
kg málna
1,65
kg cukor
1
cs 3:1 dzsemfix
tartósítószer
(szalicil)
Elkészítés:
Előkészítjük
az üvegeket. Megmossuk a málnát. Feltesszük, kb. fél órát
főzzük, hogy összeessen, majd lehűtjük. Passzírozzuk
(paradicsompaszírozó / gyümölcscentrifuga / valamilyen ritka
szövésű anyag), majd felesszük főni, később hozzáadjuk a
dzsemfixszel elkevert cukrot. Közben az üvegeket betesszük a
sütőbe, s 90-100 fokosra melegítjük be a sütőt. Egy kis
tányérra teszünk egy kanálnyi lekvárt, s megnézzük pár perc
múlva, elég sűrű-e már. Ha jó, merhetjük is el a lekvárt (s a
tetejükre 1-1 késhegynyi szalicilt teszünk). Száraz dunsztba
burkolva hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése