2014. június 11., szerda

Gombás-tejszínes ragu

Gombás-tejszínes ragu

Hozzávalók:
25 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
2-3 gerezd fokhagyma
só, őrölt fehérbors, kakukkfű, petrezselyem
liszt
olaj

Elkészítés:

Megpucoljuk a hagymát és a gombát, s apróra vágjuk. Olajon feltesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát. Megvárjuk, míg levet ereszt, majd ízlés szerint fűszerezzük. Belepréseljük a fokhagymát is. Amikor már szinte kész, meghintjük liszttel, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, jól összekeverjük, s rottyanásig főzzük.
Ez a mennyiség kb. 25 dkg tésztához elegendő!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése