Gombás-tejszínes ragu
Hozzávalók:
25 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
2-3 gerezd fokhagyma
só, őrölt fehérbors, kakukkfű,
petrezselyem
liszt
olaj
Elkészítés:
Megpucoljuk a hagymát és a gombát, s
apróra vágjuk. Olajon feltesszük a hagymát, üvegesre pároljuk,
majd hozzáadjuk a gombát. Megvárjuk, míg levet ereszt, majd ízlés
szerint fűszerezzük. Belepréseljük a fokhagymát is. Amikor már
szinte kész, meghintjük liszttel, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk
a tejszínt, jól összekeverjük, s rottyanásig főzzük.
Ez a mennyiség kb. 25 dkg tésztához elegendő!
Ez a mennyiség kb. 25 dkg tésztához elegendő!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése