2014. május 1., csütörtök

Sült zöldségek

Sült zöldségek

Hozzávalók:
4 (közepes méretű) krumpli
1-1 közepes fej lila- és vöröshagyma
1 szál sárgarépa
fél kígyóuborka
1 db paradicsom
1 db (étkezési) paprika
3-4 gerezd fokhagyma
fél szál kolbász
só, ételízesítő, szerecsendió, őrölt fehérbors
reszelt (füstölt) sajt

Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk/meghámozzuk, vékonyra szeljük. A kolbászt is felkarikázzuk, majd elkezdjük „rétegezni”. A fokhagymagerezdeket a sorok közé szórjuk. Ízlés szerint fűszerezzük. Kevés vizet öntünk alá, alufóliát teszünk rá, majd előmelegített sütőbe tesszük. Mikor már majdnem puha a sárgarépa is, levesszük róla az alufóliát, s megszórjuk a reszelt sajttal. Addig sütjük, míg rá nem pirul a sajt.

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése