2014. február 22., szombat

Sajtos-kolbászos muffin

Sajtos-kolbászos muffin

Hozzávalók:
25 dkg liszt
12 dkg reszelt sajt + a tetejére
fél szál (házi füstölt) szárazkolbász
1 cs sütőpor
2 tojás
3 dl tej
1-1 kis fej lila-, ill. vöröshagyma
só, ételízesítő, bors, (majoranna)
lenmag, szezámmag
~60 g étolaj

Elkészítés:
Lereszeljük a sajtot, (apróra) felkockázzuk a hagymát, apróra vágjuk a kolbászt. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, belekeverjük a magokat is. Egy másik tálba összekeverjük a tejet, tojást, olajat, majd pedig hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A formákba merjük, majd a tetejét megszórjuk sajttal, szezámmaggal. Előmelegített sütőben sütjük, tűpróbáig.

Jó étvágyat!

Megjegyzés: Ebből a mennyiségből 18 db muffint kaptam. (Só nem kell bele, a kolbász miatt.)
Salátával is ehetjük!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése