Sajtos-kolbászos muffin
Hozzávalók:
25 dkg liszt
12 dkg reszelt sajt + a tetejére
fél szál (házi füstölt) szárazkolbász
fél szál (házi füstölt) szárazkolbász
1 cs sütőpor
2 tojás
3 dl tej
1-1 kis fej lila-, ill. vöröshagyma
só, ételízesítő, bors, (majoranna)
lenmag, szezámmag
~60 g étolaj
Elkészítés:
Lereszeljük a sajtot, (apróra) felkockázzuk a hagymát, apróra vágjuk a kolbászt. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, belekeverjük a magokat is. Egy másik tálba összekeverjük a tejet, tojást, olajat, majd pedig hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A formákba merjük, majd a tetejét megszórjuk sajttal, szezámmaggal. Előmelegített sütőben sütjük, tűpróbáig.
Lereszeljük a sajtot, (apróra) felkockázzuk a hagymát, apróra vágjuk a kolbászt. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, belekeverjük a magokat is. Egy másik tálba összekeverjük a tejet, tojást, olajat, majd pedig hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A formákba merjük, majd a tetejét megszórjuk sajttal, szezámmaggal. Előmelegített sütőben sütjük, tűpróbáig.
Jó étvágyat!
Megjegyzés: Ebből a
mennyiségből 18 db muffint kaptam. (Só nem kell bele, a kolbász
miatt.)
Salátával is ehetjük!
Salátával is ehetjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése