Kelt mákos
Hozzávalók:
A tésztához:
3 dl tej
3 dl tej
2 ek cukor
fél cs élesztő
fél kg liszt
1 csipet só
1 tojás
1 ek zsír
A töltelékhez:
15 dkg darált mák
15 dkg cukor
(ribizli)lekvár
A tetejére:
1 egész tojás
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát
készítünk, 2 cipót csinálunk belőle, pihentetjük. Közben
megdaráljuk a mákot a cukorral. Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk,
megkenjük vékonyan a lekvárral, majd meghintjük a mákkal.
Feltekerjük, majd „háromszögekre” vágjuk, megint
pihentetjük, s megkenjük tojással a tetejét. Előmelegített
sütőbe téve sütjük.
2 tepsinyi mennyiséget kapunk ebből. Én csak az egyiket kentem meg lekvárral, de így is, úgy is nagyon finom volt, hamar elfogyott... :)
2 tepsinyi mennyiséget kapunk ebből. Én csak az egyiket kentem meg lekvárral, de így is, úgy is nagyon finom volt, hamar elfogyott... :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése