Kekszes-almás
Hozzávalók:
80 dkg alma (tisztán)
1 csomag háztartási keksz
80 dkg alma (tisztán)
1 csomag háztartási keksz
5 ek cukor, egész fahéj
2 csomag vaníliapuding
olvasztott csoki/csokiöntet a tetejére
2 csomag vaníliapuding
olvasztott csoki/csokiöntet a tetejére
Elkészítés:
A tepsit/tálat kibéleljük folpackkal, majd kirakjuk az alját keksszel. Meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházát, s vékonyra szeljük az almát. Közben feltesszük a cukorszirupot: a fél liter vízhez adjuk a cukrot és a fahéjat. Ha felforrt, kivesszük belőle a fahéjat, és beletesszük az almát. Közben 2 dl vízzel csomómentesre keverjük a pudingot, majd hozzáadjuk az almához, s sűrűn keverjük. Ha kész, ráöntjük a kekszre, majd újabb réteg kekszet teszünk rá.
Egy egész éjen át hagyjuk puhulni. Másnap kifordítjuk a tepsiből, s leöntjük a csokival.
A tepsit/tálat kibéleljük folpackkal, majd kirakjuk az alját keksszel. Meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházát, s vékonyra szeljük az almát. Közben feltesszük a cukorszirupot: a fél liter vízhez adjuk a cukrot és a fahéjat. Ha felforrt, kivesszük belőle a fahéjat, és beletesszük az almát. Közben 2 dl vízzel csomómentesre keverjük a pudingot, majd hozzáadjuk az almához, s sűrűn keverjük. Ha kész, ráöntjük a kekszre, majd újabb réteg kekszet teszünk rá.
Egy egész éjen át hagyjuk puhulni. Másnap kifordítjuk a tepsiből, s leöntjük a csokival.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése