2015. február 28., szombat

Gyümölcsös-habos desszert

Egy egyszerű desszert, maradva a gyümölcsös-pudingos vonalnál :)

4 adaghoz:
A gyümölcsös réteghez 2 dl vizet felforralunk 2 ek cukorral és a magozott meggy levével. Ha felforrt, beleteszünk kb. 2 marék meggyet. Közben elkeverünk egy csomag vanília pudingport 1 dl vízzel, majd ha felforrt a gyümölcs, hozzáöntjük, keverjük, s ha már újra forr, kész is. A poharakba kanalazzuk srégen, s megvárjuk, míg kihűl. Ha kihűlt, elkészítjük a habot is: én ehhez 2 dl Oké! Habmestert vertem fel, ¼ vanília rúd kikapart belsejével. Ha kész, rákanalazzuk szépen a gyümölcsre, majd ízlés szerint kakaóporral/ reszelt csokival/ friss gyümölccsel díszítjük!
A következőkben elkészítem majd almával, barackkal is!





2015. február 15., vasárnap

Kekszes-pudingos-gyümölcsös sütemény

Egy korábbi 'sütimet' fejlesztettem tovább. Mutatós, és bárki által elkészíthető! :)

Kekszes-pudingos-gyümölcsös

Hozzávalók:
háztartási keksz
A pudingos réteghez:
2 cs vanília ízű pudingpor
8 dl tej
ízlés szerint cukor (én mindig 4 ek cukrot teszek 1 cs pudinghoz, így most 8 ek cukorral készítettem)
vaníliarúd kikapart belseje, ízlés szerint (elhagyható)
A gyümölcsös réteghez:
4 ek cukor
2 alma
2/3 üveg magozott megy (7,2 dl-es) + a leve
2 cs vanília ízű pudingpor

Elkészítés:
Először is folpackkal kibélelek egy tepsit, majd szépen kirakom az alját egy réteg keksszel. A szokásos módon elkészítem a pudingot, s ráöntöm a kekszre, s megrázogatjuk, hogy egyenletesen terüljön el a tepsiben. Majd cukorszirupot készítek: 3,5 dl vízhez adom a meggy lecsöpögtetett levét és a 4 ek cukrot. Közben meghámozom, és apróra vágom az almát. Ha felforrt a cukorszirup, beleteszem az almát és a meggyet. Közben a pudingport elkeverem 2 dl vízzel, majd ha már a forr a 'gyümölcs', ráöntöm, sűrűn keverem, s ha már újra forr, kész is, s önthetem a pudingra. A tetejét kirakom keksszel, majd folpackkal lezárom', s egy éjszakán át hagyjuk pihenni.





2015. február 4., szerda

Stángli gazdagon

Már régóta adós vagyok ezzel a bejegyzéssel... :) Uzsonnára tökéletes!

Stángli gazdagon

Hozzávalók:
3 dl tej
fél cs élesztő
2 ek cukor
50 dkg liszt
1 tojás
1 ek zsír
Töltelékhez:
pizzakrém
kolbászkarikák, félbevágva
sajt, felkockázva
Tetejére:
1 tojás
ízlés szerint szezámmag, lenmag, köménymag

Elkészítés:
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, majd pihentetjük. 3 cipóba osztjuk, majd kinyújtjuk, s 8 felé vágjuk. Vékonyan megkenjük pizzakrémmel, s 2-3 kolbász- illetve sajtdarabot teszünk rá, majd feltekerjük, mint a stánglit. Megkenjük a tojással, s ízlés szerint megszórjuk magvakkal. Előmelegített sütőben sütjük.
Jó étvágyat hozzá! :)