2015. január 25., vasárnap

Tortadarás-pudingos aprósütemény

Tortadarás-pudingos aprósütemény

Egy régi Rama-s receptet dolgoztam át. Ott olvasztott csokoládéval töltötték meg, és több tortadarát tettek a tésztájába, de szerintem ez is bőven elegendő mennyiség bele.

Hozzávalók:
25 dkg liszt
fél cs sütőpor
1 cs vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
17,5 dkg margarin
1 egész tojás
30 g tortadara
Töltelékhez:
lekvár

Elkészítés:

A porszerű hozzávalókat elkeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal s a tojással, s omlós tésztát gyúrunk belőle. Ketté osztjuk a tésztát, 2:3 arányban, s a nagyobbik felébe beledolgozzuk a tortadarát. Lisztezett deszkán nyújtjuk, szaggatjuk (linzer szaggatóval), s előmelegített sütőben sütjük, kb. 10 percet.
Ha kihűlt, kettőt-kettőt összeragasztunk, s meghintjük porcukorral.
A tészta kicsit összemegy sütés közben, s kell neki 1-2 nap, mire megpuhul.
Én barack- és ribizlilekvárral ragasztottam össze őket.