2014. február 27., csütörtök

Brokkolis rakott krumpli

Brokkolis rakott krumpli

Hozzávalók:
krumpli (tetszés szerint)
1 szép brokkoli
kolbász
tejföl, reszelt sajt, só, ételízesítő, tojás

Elkészítés:
A krumplit megfőzzük, felkarikázva. A brokkolit rózsáira szedve, sós vízben főzzük. A kolbászt felkarikázzuk. A tejfölt kikeverjük a többi hozzávalóval. Ha megfőtt a krumpli és a brokkoli, elkezdjük rétegezni. A tetejét leöntjük a tejfölös 'öntettel', s sajtot reszelünk még rá.


Jó étvágyat!


2014. február 22., szombat

Sajtos-kolbászos muffin

Sajtos-kolbászos muffin

Hozzávalók:
25 dkg liszt
12 dkg reszelt sajt + a tetejére
fél szál (házi füstölt) szárazkolbász
1 cs sütőpor
2 tojás
3 dl tej
1-1 kis fej lila-, ill. vöröshagyma
só, ételízesítő, bors, (majoranna)
lenmag, szezámmag
~60 g étolaj

Elkészítés:
Lereszeljük a sajtot, (apróra) felkockázzuk a hagymát, apróra vágjuk a kolbászt. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, belekeverjük a magokat is. Egy másik tálba összekeverjük a tejet, tojást, olajat, majd pedig hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A formákba merjük, majd a tetejét megszórjuk sajttal, szezámmaggal. Előmelegített sütőben sütjük, tűpróbáig.

Jó étvágyat!

Megjegyzés: Ebből a mennyiségből 18 db muffint kaptam. (Só nem kell bele, a kolbász miatt.)
Salátával is ehetjük!






2014. február 6., csütörtök

Csokis-meggyes muffin


Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 cs sütőpor
10-12 dkg csokipasztilla
2 tojás
3 dl tej
~120 g étolaj
magozott meggy
kakaópor

Elkészítés:
A lisztet, cukrot, sütőport és a csokit összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban elkeverjük a tejet, olajat a tojással, hozzáadjuk a meggyet, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. A massza felét belekanalazzuk a formákba, majd a maradék masszába belekeverjük a kakaóport.
180 fokon sütjük, kb. 25 percig.

Megjegyzés:
Szilikonformát használtam, kiolajoztam őket. 24 db lett ebből a mennyiségből.